Woonstad Rotterdam

Een betrouwbare webapplicatie.

Uitdaging

Woonstad Rotterdam is een woningcorporatie met meer dan 60.000 woningen in beheer. Al meer dan 100 jaar biedt Woonstad Rotterdam woonruimte aan Rotterdammers. Van sociale huurwoningen tot koopwoningen en bedrijfsruimte.

De appartementen van Woonstad Rotterdam delen vaak voorzieningen zoals wasmachines en drogers. In bepaalde gevallen kan de bezetting voor deze voorzieningen erg hoog zijn. Zo is er een complex in het centrum van Rotterdam wat een wasmachine en een droger ter beschikking heeft voor 50 bewoners. Om gebruik te maken van de wasruimte moeten bewoners zich op een papieren wasrooster inschrijven. Deze werkwijze leidde tot misverstanden en overtredingen van de regels door de bewoners. Dit leidde vervolgens tot frustraties onder de bewoners en daarmee maakte het inbreuk op het woongenot. De beheerders van het complex kwamen tot de conclusie dat deze werkwijze niet naar behoren functioneerde.

Oplossing

Wij hebben het wasrooster gedigitaliseerd door een web applicatie te bouwen voor Woonstad Rotterdam. Via deze applicatie kunnen bewoners gemakkelijk vanaf elk mobiel apparaat een tijdvak reserveren om gebruik te maken van de wasruimte. Elke bewoner heeft inloggegevens en de webapplicatie is bereikbaar via de internet browser. De beheerder heeft de mogelijkheid om nieuwe accounts voor nieuwe bewoners aan te maken, of accounts te verwijderen. Daarnaast kan de beheerder tijdvakken uitschakelen voor wanneer er onderhoud plaatsvindt. Op verzoek van de klant hebben wij regels ingebouwd waaronder een maximum aantal reserveringen per dag en per week, en de mogelijkheid om maximaal 2 weken vooruit te reserveren.

Resultaten

Doelstelling was het wegnemen van frustraties onder de bewoners wat ontstond door misverstanden en overtredingen. We hebben een stabiele en betrouwbare webapplicatie ontwikkeld waarmee Woonstad Rotterdam moeiteloos duizenden reserveringen aan kan. Tot op heden zijn er meer dan 10.000 reserveringen gemaakt is er geen onderhoud nodig geweest.

De bewoners geven de webapplicatie afgerond een 9 op een schaal van 1 tot 10.

Meer lezen over webapplicaties

NA
Nusret AtmacaAdelaar Auto's
SV
Silvio VermeerSilvestre Etienne
RH
Rutger HennenMeubelzorg

“Het team van Zorrilla was erg fijn om mee samen te werken. Zijn hebben een prachtige website gerealiseerd die aansluit op onze behoeften. Ik heb in het verleden met andere bedrijven gewerkt, maar dat viel ons meestal tegen. Wij raden iedereen Zorrilla aan die een professionele website wil laten maken.”